Om Lisa


Jag har arbetat med människor i samtal och förändringsprocesser i snart 20 år. Jag har mött vuxna, barn och ungdomar och fått ta del av deras livsberättelser. En del liknar varandra men varenda en är unik. Det som dock är samma för alla är att man behöver ta hänsyn till både kropp och själ för att kunna läka. Det är inte så överraskande egentligen. Jag tror de flesta kan relatera till att det inte är så lätt att tänka positiva tankar när kroppen värker eller att det är svårt att ge sig iväg på ett välbehövligt motionspass när vi är ledsna och nere eller att sömnen rubbas när vi är oroliga, och så vidare... Kanske var det här ett frö till något nytt började gro. Efter en flytt från storstaden till det mindre sammanhanget, därefter ut i en grönskande bokskog med sjön som närmsta granne och fågelkvitter som välkomnade mig hem fann jag mitt lugn. 

Mitt i den här grönskande bokskogen fick jag ett sjukdomsbesked, jag förlorade en vän och har anhöriga som också insjuknade. Det var en bergochdalbana med allt vad det innehåller med många lärdomar och möten med mig själv. Men när jag stod stadigt på marken igen så började det klarna. Kanske erbjuder livet något mer? Kanske skall man inte vänta?

Efter många sammanträffanden fann jag naturmedicinen. Denna skattkista som binder samman det fysiska, psykiska, mentala och andliga till en helhet för att finna hälsan där varje del av oss är lika viktig! Det handlar om att vårda sina tankar om sig själv och sin omgivning lika mycket som att springa en runda eller äta en viss typ av mat. Att låta känslor ta plats men även kunna uttrycka dem på ett sunt sätt. För allt hänger ihop och påverkar vartannat och metoderna för att hålla oss friska eller stötta vår läkning finns att få på naturlig väg och inom oss själva. Så efter 2,5 års studier vid Naturmedicinska Akademin till Naturterapeut är det min tur att få dela med mig av det jag har lärt mig så här långt, samt erbjuda andra möjligheten att komma ut i den natur som jag har ynnesten att ha runt mig varje dag. 

Här har nu mitt frö slagit rot och skall få blomstra, för det är så det är med naturen, ett ständigt flöde där det till slut blir som det ska!